Translate

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης: "Ο Οικουμενισμός είναι το ακάθαρτο πνεύμα του Σατανά" [video]

Πολύ σημαντική πληροφορία για την αίρεση του οικουμενισμού από έναν πνευματικό γέροντα, τον π. Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ο οικουμενισμός κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα. 

Αυτό πληροφορήθηκε ο γέροντας στην προσευχή του, από την αφόρητη δυσωδία που γέμισε το κελλί του, η οποία δεν τον άφηνε ν' αναπνεύσει πνευματικώς! Το ίδιο ένιωθε όταν προσευχόταν για περιπτώσεις μαγείας. Αν θέλουν οι Χριστιανοί ν' αναπνεύσουν την ευωδία του Αγίου Πνεύματος και ν' απελευθερωθούν από την πνευματική ασφυξία της αιρέσεως του οικουμενισμού, ας προσευχηθούν στον Κύριο να τους ανοίξει τα μάτια της ψυχής, ώστε να δουν τί πρέπει να κάνουν για την ψυχή τους. 

Ας αρχίσουν μ' επιμέλεια να μελετούν τις Γραφές και να προσεύχονται κάθε μέρα για ν' αποκτήσουν μία ζωντανή σχέση με τον Χριστό τον μόνο Σωτήρα. Σ' εκείνον ας στρέψουμε την καρδιά μας όλοι. Μακριά από προσωπολατρείες και ιδεοληψίες. 

Με ταπείνωση προσευχήθηκε ο π. Εφραίμ και ο Κύριος του απάντησε, γιατί ο οικουμενισμός δεν έχει βιβλική βάση αλλά είναι αντιβιβλική ανθρώπινη επινόηση. Αν προσευχηθεί ο καθένας λοιπόν χωρίς τις δικές του ιδέες στο μυαλό του, αλλά αφήσει τον Κύριο να τον οδηγήσει αποκλείεται να πλανηθεί. Όταν υπάρχει ταπείνωση ο Ιησούς είναι οδηγός μας. Η υπερηφάνεια γεννά αιρέσεις. Στα νειάτα του ο π. Εφραίμ ήταν ζηλωτής αλλά άφησε κι αυτήν την πλάνη, ακολουθώντας τον όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου