Translate

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Κύριε, ελέησε με!

 https://achaianews.gr/images/03_2016/2f06cbc165757588b36389953b7b749f_L.jpg

''Κύριε, ελέησε με, γιάτρεψε την ψυχή μου που είναι βαρειά τραυματισμένη, διότι αμάρτησα σε Σένα''.

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Μία πολύ επίκαιρη προσευχή μετανοίας από τον άγιο Βασίλειο επίσκοπο Καισαρείας. Ο πληγωμένος άνθρωπος που ακολουθεί το φώς του Χριστού, διακρίνει τις αμαρτίες του, νιώθει ότι είναι πληγές στην ψυχή του. Βλέπει το σώμα του ταλαιπωρημένο από τις κακές συνήθειες. Πού να στραφεί; Πού αλλού εκτός από τον μόνο Κύριο και Σωτήρα, τον Ιησού τον Χριστό του Θεού; 

Μόνο Εκείνος μπορεί και θέλει να σηκώσει το πλάσμα του από την σκλαβιά της αμαρτίας, την μόνη πραγματική σκλαβιά. Αυτός είναι ο πόλεμος που δίνουμε κάθε μέρα οι Χριστιανοί! Ο πνευματικός πόλεμος εναντίον των ακαθάρτων πνευμάτων, των δαιμόνων, οι οποίοι έρχονται και μας προτρέπουν ν' αμαρτήσουμε εναντίον του αδελφού μας, εναντίον του Θεού μας. Να επαναστατήσουμε για να γίνουμε δήθεν ελεύθεροι από τον Θεό που μας απαγορεύει να κάνουμε ό,τι θέλουμε. 

Το αυτεξούσιο μας το έδωσε ο Δημιουργός όχι για να κάνουμε ο,τι θέλουμε αλλά ο,τι είναι ωφέλιμο για τον αδελφό μας. Η ψευδής ελευθερία που μας παρουσιάζουν οι δαίμονες είναι μία φωτεινή παγίδα για να μας παρασύρουν μαζί τους στην απώλεια. Πίσω από το δαιμονικό φως του διαβόλου, κρύβεται η σκλαβιά της αμαρτίας η οποία πληγώνει θανάσιμα την ψυχή μας και την σκοτώνει αιωνίως.

Δόξα τω Θεώ όμως, γιατί ο Πατέρας έστειλε τον Υιό του και με το σωτήριο έργο του μας απελευθέρωσε από το κακό, από τον θάνατο, από την αμαρτία. Σ' εμάς απομένει έν' απλό αποφασιστικό βήμα. Να πέσουμε στα γόνατα και να ζητήσουμε από τον Ιησού τον Κύριο να μας ελεήσει, να γιατρέψει τις πληγές της ψυχής μας, να μας κάνει παιδιά του!

Όπως ο αθλητής ταχύτητας γονατίζει για να κάνει καλύτερη εκκίνηση από τους συναγωνιστές του, έτσι και ο Χριστιανός γονατίζει ενώπιον του Θεού που είναι πανταχού παρών ώστε να πετάξει ψηλά και να σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς του, της αμαρτίας. 

Πόσο ωραία προσευχή μετανοίας μας παρέδωσε ο σοφός άγιος του Θεού Βασίλειος. Ας την λέμε συνέχεια.

Κύριε ελέησε με, γιάτρεψε με, αμάρτησα και είμαι τραυματισμένος, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε με! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου