Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Εισήλθες εις το ταμείον το ενδωθέν σου, εισήλθες εις το ταμείον το ουράνιον.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις με ποικίλα θέματα. Έγινε διαχείριση πνευματικών κρίσεων και προβλημάτων που χτύπησαν την χριστιανική μας πορεία.

Οι συζητήσεις ήταν πολλές και μεγάλης διαρκείας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε πυξίδα την Γραφή και την διδασκαλία των αγίων πατέρων. Οι αναζητήσεις ήταν επώδυνες κι η πνευματική καρποφορία θα φανεί στο μέλλον.

Υπήρξε γενναία στήριξη από μέλος της συνάθροισης μας σ' αδελφή που είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται σ' εβδομαδιαία βάση και προχωράμε με σκοπό την επικράτηση του φιλοκαλικού πνεύματος, το οποίο έχει θαφτεί κάτω από ανθρώπινες παραδόσεις, άχρηστες για την σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας. 

Κηρύγματα εγκεφαλικά κι όχι αγιοπνευματικά, περιθωριοποιούν το ευαγγέλιο του Θεανθρώπου Ιησού. Η εμπειρία των οσίων μητέρων και πατέρων που εισήλθαν στο εσωτερικό τους ταμείο κι εκεί βρήκαν το ουράνιο ταμείο τους, όπως γράφει και ο άγιος επίσκοπος Ισαάκ ο Σύρος, έχει περιέλθει στη λήθη. Η προσωπική επαφή με τον μόνο σωτήρα Χριστό έχει αντικατασταθεί από τυπολατρικές τελετές που σπανίως εντός αυτών εντοπίζεται κάποια ψυχή που να εύχεται από καρδίας, μέσα σ' όλο αυτό το θορυβώδες πεδίο τελετής.

Ο Κύριος Ιησούς ευχόμεθα να μας οδηγήσει στην οδό του! Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου