Translate

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Αιρέσεις και πλάνες εντός της ορθοδοξίας, στ'.

Έβδομη πλάνη, η θεωρία που πιστεύουν πολλοί ορθόδοξοι πως ο άνθρωπος είναι μεν δημιούργημα του Τριαδικού Θεού, αλλά δήθεν μέσ' από την διαδικασία της εξελίξεως των ειδών ως μετάλλαξη από είδος σ' άλλο είδος. Αυτή η θεωρία λέγεται θεϊστική εξέλιξη. Δηλαδή μ' απλά λόγια, πολλοί πιστεύουν πως προερχόμαστε από άλλα είδη, τα πιθηκοειδή. Τα συμπαθέσαστα αυτά πλάσματα του Θεού είναι όντως πανέξυπνα, κατανούν πράγματα που μας εκπλήσουν, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις επιστημονικές πως ο άνθρωπος προήλθε από κάποια μετάλλαξη ενός είδους εκ των πιθηκοειδών. Κι ο σκύλος μέσα στην πόλη προσαρμόζεται και περνά τα φανάρια όταν τα διαβαίνουν κι οι άνθρωποι. Ο γράφων το έχει δει πολλές φορές να συμβαίνει. Δεν μπορεί κάποιος να στηριχτεί σ' αυτό και να πεί πως λόγω ευφυίας ο σκύλος είν' εξέλιξη της γάτας που δεν περνά με την ίδια ευκολία τους δρόμους και δεν αντιλαμβάνεται τα ερχόμενα αυτοκίνητα όπως ο σκύλος.

Αποδείξεις πως ξεπηδήσαμε ως άλλο είδος εκ των πιθηκοειδών δεν θα υπάρξουν ποτέ διότι η Αγία Γραφή, η οποία είναι η μόνη αλήθεια του Τριαδικού Θεού που απεκάλυψε στον άνθρωπο, δεν μιλά για κάτι τέτοιο, αντιθέτως μιλά για απ' ευθείας δημιουργία του ανθρώπου ως είναι σήμερα. Όσοι προσπαθούν δήθεν μέσ' από εδάφια της Γραφής ν' αποδείξουν πως ο άνθρωπος είναι είδος προερχόμενο απ' τα πιθηκοειδή ματαιοπονούν, διότι η Αγία Γραφή, ο μόνος αληθινός λόγος του Θεού δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο άμεσα ή έμμεσα
 
https://www.hellas-today.gr/wp-content/uploads/2019/08/Photos-of-heartbreaking-will-be-brought-together-in-a-book-against-illegal-wildlife-trade-59f26efbc5844__880-696x367.jpg

Κάποιοι έχουν συγχύσει τα δύο είδη και νομίζουν πως απ' τα πιθηκοειδή προέκυψε ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος της φωτογραφίας είναι άλλο είδος, είναι αδύνατον να προέκυψε απ' τον γορίλα που έχει στην αγκαλιά του γιατί είναι άλλο είδος. Στη Γένεση γράφει πως ο Τριαδικός Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και ομοίωση του. Κανένα άλλο πλάσμα του δεν είναι εικόνα Θεού. Η Γραφή δίνει απαντήσεις σ' όλα με λίγα και απλά λόγια. Με λίγη ταπεινή μελέτη όλα λύνονται μέσα απ' την Αγία Γραφή.

Επιβάλεται να πούμε πως η θεωρία της εξελίξεως των ειδών είναι μία από τις πολλές θεωρίες που δεν έχουν αποδειχθεί. Στο πέρασμα του χρόνου, από τότε που συστηματικά διατυπώθηκε απ' τον Κάρολο Δαρβίνο η αναπόδεικτη εξέλιξη των ειδών, έχει αλλάξει πολλές φορές και τ' αδιέξοδο είν' εμφανές. Πολλοί επιστήμονες έχουν αναιρέσει τ' αξιώματα των εξελικτικών, δηλ. των οπαδών της θεωρίας αυτής. 

Ο Don Batten, Γεωπόνος με ειδίκευση στην Φυτοκομία και με διάκριση στην έρευνα του στην φυσιολογία του σχηματισμού των φυτικών ριζών, διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, μ' έρευνες στην βιολογία της χλωρίδας, περιβαλλοντική προσαρμογή, την αναπαραγωγή. 

Ο Don αρχικά προσπάθησε να εναρμονίσει την Βίβλο με την εξελικτική θεωρία, κάτι που ονομάζεται ''θεϊστική εξέλιξη'' όπως είπαμε παραπάνω, είναι μία παγίδα που πολλοί ορθόδοξοι πέφτουν. Γρήγορα διαπίστωσε μέσ' απ' τις έρευνες του και την μελέτη της Γενέσεως πως εξέλιξη και Γένεση δεν συμβιβάζονταν. Έχει γράψει βιβλία, έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και έχει γράψει πλήθος άρθρων επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Ο Ken Ham, πρώην καθηγητής Φυσικοχημείας, συγγραφέας πολλών βιβλίων, ομιλητής της εκπομπής ραδιοφώνου, ''Απαντήσεις με τον Ken Ham'', η εκπομπή ακούγεται σε 690 ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ. 'Εχει κυκλοφορήσει και αποδείξεις σε μορφή ταινιών. Ομιλίες του μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Ο Jonathan Safarti πτυχιούχος Φυσικής και Χημείας με διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσικοχημεία, δημοσιευμένες επιστημονικές πραγματείες και άρθρα σ' επιστημονικά περιοδικά, είν' ο συγγραφέας του βιβλίου ''Απορρίπτοντας την εξέλιξη (Αναίρεση της εξελικτικής θεωρίας)'', το οποίο κυκλοφόρησε σε 350.000 αντίτυπα. Αποδεικνύει ότι η θεωρία της εξελίξεως είναι μία θεωρία χωρίς αποδείξεις που δεν στέκεται, τίποτα παραπάνω. Υπήρξε πρωταθλητής στο σκάκι και αντιπροσώπευσε την Νέα Ζηλανδία σε τρείς ολυμπιάδες σκακιού και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Έχει υψηλό δείκτη ευφυΐας.

Ο Carl Weiland, ιατρός και συγγραφέας βιβλίων που αναιρούν την εξελικτική θεωρία. Είναι περιζήτητος ομιλητής στο θέμα της επιστημονικής αποδείξεως της δημιουργίας όπως την περιγράφει η Γένεση και του κατακλυσμού. Έχει συγγράψει το βιβλίο ''Λίθοι και οστά'' το οποίο έχει μεταφραστεί σε 9 γλώσσες. Ιδρυτής του περιοδικού ''Δημιουργία'' που κυκλοφορεί σε 140 κράτη.

Ο Willem Ouweneel, διδάκτωρ Βιολογίας με διατριβή πάνω στην ''Κληρονομικότητα και εξέλιξη των δροσοφίλων''. Εργάστηκε στη Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Ολλανδίας, έχει πραγματοποιήσει έρευνες μ' αντικείμενο την εξέλιξη της γενετικής δημοσιεύοντας τουλάχιστον 15 εργασίες. Γνωστός ομιλητής και συγγραφέας 4 βιβλιών με κεντρικό θέμα ''Δημιουργία ή εξέλιξη;''. Απέδειξε πως εξέλιξη δεν υπάρχει ως μετάλλαξη από είδος σε άλλο είδος.

Ο Dr. W. Criswell, o John Moore, καθηγητής Φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και πολλοί άλλοι επιστήμονες και όχι θεωρητικοί, έχουν αποδείξει πως η εξελικτική θεωρία είναι μία μή επιστημονική εικασία. Κατά την άποψη του γράφοντος προωθήθηκε σαν δήθεν επιστήμη ενώ στερείται κάθε βάση λογικής κι επιστημονικών αποδείξεων.

Είναι θλιβερό ορθόδοξοι Χριστιανοί να ενστερνίζονται εικασίες ψευδοεπιστημονικές και να παρασύρονται απ' το κοσμικό σύστημα εκπαιδεύσεως που στόχο έχει μόνο, να ξεριζώσει απ' τις ψυχές των ανθρώπων τον Τριαδικό Θεό με κάθε τρόπο. 

Κάποτε στην αρχαία εκκλησία οι διώκτες του Χριστιανισμού χρησιμοποίησαν βίαιες μεθόδους, κάψιμο ή γδάρσιμο ζωντανών Χριστιανών, βιασμούς και βρασμό σε νερό, αποκεφαλισμούς, πνιγμούς, τους χρησιμοποίησαν ως τροφή για τίγρεις και λέοντες, τους έβαζαν να μονομαχούν μ' επαγγελματίες μονομάχους κι επειδή οι Χριστιανοί δεν χρησιμοποιούσαν βία οι μονομάχοι τους σκότωναν με βίαιο τρόπο. Πολύ νωρίς εμφανίστηκαν και οι επιλεκτικές ερμηνείες των Αγίων Γραφών, με αποτέλεσμα την παραποίηση του καθολικού νοήματος της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού όπως μας παραδόθηκε στην Γραφή. Οι επιλεκτικές ερμηνείες που τονίζουν κάποια εδάφια εις βάρος άλλων εδαφίων λέγονται αιρέσεις, απ' το αίρω που σημαίνει επιλέγω. Οι αιρέσεις δημιούργησαν πάρα πολλά προβλήματα στο σώμα του Χριστού, την εκκλησία των πιστών του. Αυτό ήταν μία ακόμη μορφή διωγμού της βιβλικής αλήθειας εκ των έσω. Πολύ αργότερα οι βίαιοι διωγμοί της αρχαιότητος συνδυάστηκαν με υποσχέσεις για σοσιαλιστικούς παραδείσους για να απομακρύνουν τους πιστούς απ' την πίστη στον Ιησού. Όλ' αυτά δεν κατάφεραν πολλά πράγματα. Έτσι ο διάβολος άλλαξε τακτική.

Σήμερα ο διωγμός έχει λάβει άλλη μορφή, πρώτα εμφανίστηκε ο λεγόμενος διαφωτισμός, διασκοτισμός στην πραγματικότητα. Χαλάρωσε την σταθερότητα στην ορθή πίστη των Γραφών μέσω της ιδεοληπτικής εξορθολογισμένης σκέψης, η οποία είναι δήθεν δυνατή να εξηγήσει το παν και να κάνει τον άνθρωπο κυρίαρχο του εαυτού του επειδή δήθεν σ' όλα δίνει λογική ερμηνεία. Λογική με τί κριτήρια; Λογικό για κάποιον είναι να προσπεράσει την ηλικιωμένη που επειδή περπατά πιο αργά, της παίρνει την σειρά για να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα. Για ένα αληθινό Χριστιανό της Βίβλου αυτό είναι ανήθικο, όχι λογικό. 

Λογικό για κάποιον είναι να παίρνει μόσχευμα από άνθρωπο που ζεί ακόμη κι αυτό μάλιστα θεωρείται και πράξη αγάπης. Για τον Χριστιανό της Βίβλου ο σεβασμός στην ζωή σημαίνει πως δεν μπορεί να σκοτώσει κάποιον για να του πάρει την καρδιά την ώρα που χτυπά ακόμη και να την δωρίσει σε κάποιον άλλον. Λογικό για πολλούς δυστυχώς είναι να διακόπτεται η κύηση, δηλ. ο φόνος του εμβρύου. Για τον Χριστιανό που πιστεύει στον λόγο του Θεού αυτό είναι φόνος.

Δεν γίνεται καλό με κακό τρόπο. Η λογική είναι κάτι πολύ σχετικό όπως τουλάχιστον κατήντησε σήμερα. 

Λογικό για κάποιον είναι πως δεν υπάρχει δήθεν Δημιουργός Θεός του υλικού κόσμου, αλλά όλα έγιναν μέσα από τυχαίες χημικές ενώσεις οι οποίες επί εκατομμύρια χρόνια είχαν συνεχείς τυχαίες επιτυχίες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι απλοί μονοκυτταρικοί οργανισμοί. Πώς ακριβώς έγινε αυτό απάντηση δεν υπάρχει. 

Αυτοί με την σειρά τους μεταμορφώθηκαν μετά από εκατομμύρια χρόνια με συνεχείς επιτυχείς ενώσεις, σε πολυκυτταρικούς οργανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους μετά από εκατομμύρια πάλι επιτυχείς τυχαίες εξελίξεις με διάρκεια πάλι εκατομμυρίων ετών, έφτασαν στην δημιουργία σύνθετων οργανισμών που στην αρχή περπατούσαν στη γη ή κολυμπούσαν στην θάλασσα. Οι οργανισμοί αυτοί, ερπετά, πτηνά, ψάρια, ζώα, επιβίωσαν εξελίχθηκαν, πώς ακριβώς δεν ξέρουν να μας πούν, και μετά από εκατομμύρια πάλι επιτυχείς τυχαίες συγκυρίες, με διάρκεια πάλι εκατομμυρίων ετών, κάποτε εμφανίστηκε επιτέλους ένα είδος, ο άνθρωπος που ξεπήδησε από κάποια άλλα είδη, τα πιθηκοειδή. 

Αυτό όλο ως θεωρία, θεωρείται από κάποιους λογικό. Αλλά το να πιστεύει κάποιος άλλος, πως απλώς ο Δημιουργός τα έκανε όλα με την άπειρη σοφία του εκ του μηδενός όπως είναι σήμερα, θεωρείται παράλογο. 

Για να επικαλείται κάποιος τις συνεχείς τυχαίες επιτυχημένες χημικές ενώσεις πρέπει να είναι πολύ πιστός άνθρωπος και καθόλου άθεος. Απλώς έχει για θεό του θεωρίες, αφού πιστεύει απόλυτα σ' αυτές σαν επιστημονικώς αποδεδειγμένες κι όχι τον αληθινό Θεό. Στατιστικά είν' αδύνατον να υπάρξουν συνεχείς επιτυχημένες τυχαίες χημικές ενώσεις, που διήρκησαν δισεκατομμύρια χρόνια κι οδήγησαν απλούς μονοκυτταρικούς οργανισμούς... στον άνθρωπο.

Πολλοί ρωτούν, ''γιατί πιστεύεις στον Θεό τον έχεις δει;'' Εμείς ρωτούμε 'γιατί πιστεύετε στην θεωρία της εξελίξεως, είσασταν εκεί όταν το ψάρι έγινε αμφίβιο, όταν έγινε ερπετό, όταν έγινε πίθηκος, όταν σήκωσε τα δύο εμπρόσθια πόδια του, όταν σκαρφάλωσε στο δέντρο, όταν στάθηκε όρθιο και κατέβηκε απ' τα δέντρα, όταν έγινε άνθρωπος, όπως εσείς υποστηρίζετε και πιστεύετε ακράδαντα;'' ''Πώς πιστεύετε κάτι στο οποίο δεν είσασταν μάρτυρες και δεν αποδεικνύεται απ' τα ευρήματα της παλαιοντολογίας;''

Ενώ αυτοπροσδιορίζεστε ως επιστήμονες, όσοι επικαλείστε τυχαίες χημικές ενώσεις που πέτυχαν και βοήθησαν την εξέλιξη, σας τίθεται ένα ερώτημα: Αποτελεί η τύχη επιστημονικό παράγοντα; Όχι διότι δεν αποδεικνύεται. Δεν πιστεύετε λοιπόν στον Θεό γιατί είναι ανορθολογισμός, αλλά πιστεύετε στον παράγοντα της τυχαιότητας κι αυτό είναι ορθολογισμός; Σαφέστατα όχι.

Δεν μπορεί ο Χριστιανός της Γραφής που πιστεύει ορθά στο λόγο του Θεού να πιστεύει στην τύχη, δεν είμαστε λάτρες της ''θεάς'' τύχης όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Πιστεύουμε στην θεία πρόνοια η οποία κυβερνά το παν. Αυτό μας διδάσκει η Αγία Γραφή. Πίστη ορθή στον λόγο του Θεού και πίστη σε θεωρίες ψευδοεπιστημονικής τυχαιότητας, δεν συμβαδίζουν στην καρδιά του αληθινού Χριστιανού. 

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε μία σοβαρή θεολογική πτυχή του θέματος. Είναι μεγάλη βλασφήμια να πιστεύει κάποιος Χριστιανός πως ο Χριστός μας ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, κατά την ανθρώπινη φύση του είχε προγόνους, τους πιθήκους... Άπαγε της βλασφημίας. 

Πηγή φωτογραφίας: hellas-today.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου