Translate

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Συνάθροιση με θέμα την μελέτη της Γραφής, τις ευθύνες των ρασοφόρων αδελφών και τα κακώς κείμενα.

Χθες Κυριακή, ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο, πραγματοποιήθηκε μικρή  συνάθροιση νέων με τον κήρυκα του ευαγγελίου πατέρα Χ. Η συνάθροιση ήταν διαλογική όπως αρέσει στον κήρυκα και οι ερωτήσεις ελεύθερες. Οι απόψεις και οι διαφωνίες εκφράσθηκαν ανοικτά και οι απαντήσεις δόθηκαν με ζήλο για την αλήθεια, συνοδευόμενες με το γνωστό ελεγκτικό ύφος του κήρυκα για τα κακώς κείμενα στα πάσης φύσεως εκκλησιαστικά κατεστημένα.

Τονίσθηκε εκ μέρους του να προσέχουν οι νέοι από τους πνευματικούς που διεκδικούν το αλάθητο και τους γέροντες που απαιτούν απόλυτη υπακοή. Τους συμβούλευσε να μην υποδουλώνονται στην αυθεντία του ρασοφόρου απερίσκεπτα, αλλά να κρίνουν τις διδαχές των πνευματικών και των επισκόπων, με γνώμονα τις Γραφές και την στάση και διδαχή των αγίων της εκκλησίας, και να το κάνουν αυτό με πνεύμα ταπείνωσης και διάθεση για οικοδομή του λαού του Θεού και των ψυχών τους. Όχι με πνεύμα κατάκρισης, καταδίκης, ισοπέδωσης, έπαρσης. Όχι με πονηρή σκοπιμότητα για άνετη ζωή που συνδυάζει το κοσμικό φρόνημα και την εθιμοτυπική συμμετοχή στην πνευματική λατρεία.

Ο κήρυκας τόνισε αρκετές φορές σ' όλη την ομάδα των νέων και σε κάθ' έναν χωριστά να μελετούν την Αγία Γραφή και να προσεύχονται ώστε να γνωρίσουν τον Κύριο Ιησού.

Οι νέοι άκουσαν μάλλον με σοβαρότητα την συμβουλή περί καθημερινής μελέτης του ευαγγελίου. Διατήρησαν κάποιες διαφωνίες τους σε σχέση με τις ευθύνες που έχουν τινές ποιμένες για την απομάκρυνση νέων από τον Θεό και την λατρευτική συνάντηση πιστών στους ναούς. 

Με πνεύμα ελευθερίας η συνάθροιση έληξε και προτάθηκε επανάληψη συνάθροισης στο μέλλον. 

Αν ο Κύριος θέλει και είναι για το συμφέρον των ψυχών μας, ας συναντηθούμε πάλι με επικέντρο τον Ιησού από την Ναζαρέτ. Τον θεάνθρωπο σωτήρα μας. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου