Translate

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Συνάθροιση με θέμα την βιβλική αγάπη και την άφεση των αμαρτιών.

Χθές Κυριακή ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση μελέτης Αγίας Γραφής. Ξεκινήσαμε το μεσημέρι με την ανάγνωση πατερικού κειμένου που αναφερόταν στο πώς γίνεται η σωστή μελέτη των Γραφών και πώς αποκτά ο πιστός την αληθινή γνώση τους. Κατόπιν προχωρήσαμε στην ανάγνωση εδαφίων σχετικά με την αγάπη και την άφεση αμαρτιών από τον Κύριο μέσω της σταυρικής του θυσίας.

Οι ερωτήσεις ιδίως από ανήλικο μέλος της βιβλικής συντροφιάς ήταν εύστοχες, δύσκολες και απρόσμενες. Ο κήρυκας του ευαγγελίου πατέρας Χ. απάντησε με καρδιακή χαρά στις αιφνίδιες πνευματικές απορίες. Η μελέτη συνεχίστηκε μέχρι τις 17:00 συνδυαζομένη με διάλογο. Ακολούθησε συζήτηση μέχρι το βράδυ, γύρω απ' την παρούσα εκκλησιαστική κατάσταση και την πνευματική μοναξιά που ζούν πολλοί πιστοί, λόγω της απομάκρυνσης αρκετών εκ των ποιμένων απ' τον λαό. Ευτυχώς υπάρχουν και άξιοι εργάτες του ευαγγελίου που κρατούν θερμοπύλες με το ποιμαντικό, θεολογικό, φιλανθρωπικό έργο τους. 

Αφού τραφήκαμε με την πνευματική αθάνατη βρώση του ευαγγελίου, γευθήκαμε και τα νόστιμα εδέσματα της οικοδέσποινας, η οποία είναι άριστη στην τέχνη της μαγειρικής. Με χαμόγελο κι ευχάριστα συναισθήματα αποχαιρετήσαμε ο ένας τον άλλον και αποχωρήσαμε. 

Αν είναι ευλογημένο από τον Κύριο ας καρποφορήσει το έργο αυτό για την σωτηρία των αθανάτων ψυχών μας. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου