Translate

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του η Εκκλησία των Σκοπίων.


http://www.toxwni.gr/media/k2/items/cache/a82fd0d5c6350104a537c83d2577c613_XL.jpg?t=-62169984000

Τη διαβεβαίωση ότι η λύση που θα δοθεί για την Εκκλησία των Σκοπίων δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του έδωσε στους μητροπολίτες της Μακεδονίας που ανήκουν στις Νέες Χώρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κατά την εισηγητική του ομιλία στην πρόσφατη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, ο κ. Βαρθολομαίος φρόντισε να καθησυχάσει τους μητροπολίτες καθώς σε πολλές περιοχές η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ήδη στους δρόμους της Κατερίνης κυκλοφορούν αφίσες με το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τη λέξη «ανεπιθύμητος».

Σε ρεπορτάζ του Θεόδωρου Καλμούκου για τον Εθνικό Κήρυκα αναφέρεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκδώσει σχετικό ανακοινωθέν για την Εκκλησία των Σκοπίων η οποία προσφάτως ζήτησε την αναγνώρισή της από το Φανάρι.


Πηγή: pentapostagma.gr

Συνάθροιση: Πολύ καλώς στέκεται όπως δείχνουν τα πράγματα ο Κων/πόλεως Βαρθολομαίος, στο εθνικό θέμα της οικειοποίησης του ονόματος Μακεδονία, από μία εκκλησία που δεν έχει κάποια σχέση με τους Μακεδόνες.

Εξίσου σημαντικό και περισσότερο, θα ήταν να σταθεί το ίδιο καλώς και στην οικειοποίηση του όρου ''εκκλησία'' από ιεραρχίες που δεν είναι εκκλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου