Translate

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο άγιος Τριαδικός Θεός, π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.

Ο οικουμενισμός προάγει την ιδέα ενός ακαθόριστου θεού, ενός θεού βολικού για όλες τις ανθρώπινες πεπερασμένες αντιλήψεις.

Ο μόνος αληθινός Θεός αποκαλύπτεται στην Αγία Γραφή. Οποιαδήποτε άλλη δήθεν βιβλική αποκάλυψη θεού δεν είναι εκ του Τριαδικού Θεού, αλλά είτε είναι εκ του διαβόλου, είτε από ανθρώπινη ιδεοληψία. 

Και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη δεν αφήνει περιθώρια ο Θεός για ύπαρξη άλλου θεού. Ένας είναι και μόνο αυτός υπάρχει. Αυτό είπε στον Μωυσή στη βάτο, όταν τον ρώτησε τί όνομα να πει στους Εβραίους όταν τον ρωτήσουν τ' όνομα του Θεού που του μίλησε. Απάντησε ο Θεός της Βίβλου, ''Εγώ είμαι εκείνος που είμαι'' (πιθανή προφορά στην εβραϊκή, Αέχ Γιαέχ Ασαέρ Αέχ Γιαέχ). Απάντηση που σημαίνει πως εκτός από Αυτόν άλλοι θεοί δεν είναι, δεν υπάρχουν. 

Το ίδιο είπε και ο Χριστός όταν του είπαν οι Εβραίοι πως ακόμα ούτε πενήντα ετών δεν είναι και έχει δεί τον Αβραάμ; Και ο Ιησούς τους είπε πως ''πρίν τον Αβραάμ, εγώ είμαι''! Φοβερή αποκάλυψη του Ιησού για τον εαυτό του. Ομολόγησε ευθέως πως είναι Θεός αφού χρησιμοποίησε τ' όνομα που έδωσε και στον Μωυσή στη βάτο!

Ας γνωρίσουμε τον Θεό της Γραφής στην απόλυτη αποκάλυψη του, στην Καινή Διαθήκη. Όποιος διαβάζει με ταπείνωση την Καινή Διαθήκη αλλάζει η ζωή του, αλλάζει όλο του το είναι. Με τρόπο απαλό, γλυκό και χωρίς βία ψυχολογική, ενοχική τρομοκρατία. 

Ο Τριαδικός Θεός έχει τον τρόπο να μεταμορφώνει τον άνθρωπο που μελετά τον λόγο του, χωρίς να παρεμβάλει στο αυτεξούσιο του. Απλώς τον κάνει έναν νέο άνθρωπο που συγχωρεί τους πάντες για όλα και αγαπά όλους χωρίς διακρίσεις. Έναν νέο άνθρωπο που αγαπά τον Άνθρωπο, φίλο ή εχθρό, αλλά δεν αγαπά την αμαρτία σε όποια της εκδήλωση. Έναν Χριστιανό της Βίβλου που ζει για τον Χριστό και πεθαίνει για τον Χριστό. Αμήν!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου