Translate

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ο πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης παρεστάθη στην κηδεία του πατριάρχη των μαρωνιτών Σφέηρ.

Την Κυριακή 12 Μαΐου απεβίωσε ο πατριάρχης των μαρωνιτών, καρδινάλιος Μαρ Νασράλα Μπουτρός Σφέηρ σε ηλικία 98 ετών. Η κηδεία του έγινε στις 16, στον πατριαρχικό ναό των μαρωνιτών στο Μπκερκί του Λιβάνου.

Στην κηδεία του μαρωνίτου πατριάρχου, συμμετείχε κι ο ορθόδοξος πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Στην σύντομη ομιλία του είπε πως αναπέμπει προσευχές για τον αποθανόντα πατριάρχη. Η μόνη προσευχή που μπορούμε να κάνουμε γι' αποθανόντα αιρετικό είναι ''ο Θεός να τον ελεήσει''.










Πηγή: romfea.gr

Εκατό χρόνια οι ηγέτες των χριστιανικών δογμάτων, συμπορεύονται με ποικίλους τρόπους κι έχουν καταφέρει τον λαό να συνηθίσει το θέαμα και το φαινόμενο της συμπροσευχής μεταξύ αιρετικών κι ορθοδόξων.

Ο λαός έγινε αδιάφορος για την αλήθεια της Γραφής, υπάρχουν κι εξαιρέσεις, και  νομίζει πως όποιος φέρει τ' όνομα του Χριστιανού είναι και πιστός στην Βίβλο. 

Άλλο νά 'σαι πιστός σε κάποια εδάφια της Γραφής κι άλλο ν' αποδέχεσαι όλη την Γραφή εναρμονισμένη. Χωρίς να τονίζεις τα μέρη εκείνα που βολεύουν την ιδεοληψία σου, είτε περί παραδοσιοκρατίας όπως κάνουν οι ού κατ' επίγνωσην ζηλωτές, είτε περί πρωτείων τιμής κι εξουσίας όπως κάνουν οι αιρετικοί παπικοί αλλά δυστυχώς κάποιοι και εκ των ορθοδόξων, είτε περί κληρικαλισμού, ηγεμονισμού και πνευματικής χειραγωγήσεως όπως νομίζουν κάποιοι ρασοφόροι πως είναι το λειτούργημα τους, που δεν έχουν γνώση ακριβή όμως της θέσεως τους εντός του σώματος του Χριστού. Είτε περί ανυπαρξίας δήθεν του μυστηρίου της θείας μεταλήψεως, όπως πρεσβεύουν οι αιρετικοί διαμαρτυρόμενοι.

Οι Χριστιανοί της Βίβλου είν' εκείνοι που δέχονται ΌΛΗ την Γραφή όχι όποια εδάφια της ταιριάζουν στις ιδέες τους. 

Στην Γραφή λοιπόν δεν υπάρχει χώρος και για την αλήθεια και για το ψεύδος, και για την ορθή πίστη και για την πλάνη. Οι συμμετέχοντες ρασοφόροι, σ' όποια έκφραση της οικουμενικής κινήσεως, εργάζονται για την οικοδόμηση της πανθρησκείας του αντιχρίστου. Όσοι δεν το έχουν ακόμη καταλάβει πρέπει χθές κιόλας ν' αποχωρήσουν απ' όλα τα θεσμικά όργανα του ΠΣΕ και να ομολογήσουν την απόλυτη και μόνη αλήθεια του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού, την ορθόδοξη. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου