Translate

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η Ορθοδοξία στο Los Angeles της California των ΗΠΑ, ORTHODOX HEART.

Αν δούμε με προσοχή τα λόγια των πρώην αιρετικών αδελφών μας και πώς βιώνουν την αληθινή πίστη μέσα στην ορθόδοξη ομολογία, θα διαπιστώσουμε πως η ορθοδοξία έχει τόσο πλούτο ακριβώς γιατί βασίζεται στις Γραφές. Σε όλη την Γραφή!

Δυστυχώς οι άλλες ομολογίες στερούνται του πνευματικού βάθους της ορθοδοξίας, λόγω της μή καθολικής σύλληψης της Γραφής! Αυτό συμβαίνει διότι η κάθε αίρεση δίνει πιο πολύ βάρος σε κάποια αποσπάσματα των Γραφών και παραγκωνίζει άλλα. Όταν αίρει κάποιος ένα κομμάτι εις βάρος άλλων κομματιών ενός κειμένου, τότε ονομάζεται αιρετικός.

Η ορθόδοξη πίστη στηρίζεται σε όλη την Γραφή και στους αγίους αδελφούς και πατέρες, οι οποίοι βίωσαν την Γραφή και κατόπιν την ερμήνευσαν. Μετά από πολλά δάκρυα μετανοίας, πολλή προσευχή και μελέτη. Με κλειδί την ταπείνωση! Έτσι όταν σε κάποιο σημείο ο μελετητής των Γραφών δυσκολεύεται, απλώς ανατρέχει σε κάποιον άγιο που μίλησε για το συγκεκριμένο απόσπασμα ή εδάφιο. Δεν εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του, αλλά ταπεινώνεται ν' ακούσει και την γνώμη κάποιων άλλων, κι ας έζησαν αιώνες πριν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου