Translate

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Τζόναθαν Τζάκσον - Ένα μήνυμα για την ορθόδοξη Ελλάδα...

Ο διάσημος ηθοποιός ανακάλυψε τον πλούτο της ορθοδοξίας, είναι ενθουσιασμένος, αισθάνεται άλλος άνθρωπος, μοιράζεται τις σκέψεις του και τις εμπειρίες του. Εμείς οι εκ γεννετής ορθόδοξοι, δεν έχουμε ιδέα τί είναι ορθοδοξία! Λυπηρό αλλά είναι γεγονός... Ευτυχώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις.

Ο Αμερικανός ηθοποιός μας παρακαλάει να μην χάσουμε αυτό που έχουμε! Τον πλούτο της ορθοδοξίας! Αλήθεια πόσοι έχουμε μελετήσει τα κείμενα των πατέρων μας, που πέρασαν όλη την ζωή τους μέσα στην μετάνοια που δίδαξε ο Χριστός; Πόσοι γνωρίζουμε ποιά είναι η όντως ορθόδοξη παράδοση των αγίων μας;

Έχει μελετήσει ο σύγχρονος Έλληνας την Φιλοκαλία; Την εσωτερική χριστιανική ζωή που διδάσκουν οι πατέρες, την οποία βίωσαν πρώτοι με την μετάνοια, την κάθαρση εκ των παθών, την φώτιση και την κατά χάριν θέωση;

Οι διάφορες αιρέσεις που δρουν στην πατρίδα μας, έχουν μία επιφανειακή σύλληψη των Γραφών. Έχουν απορρίψει την παράδοση των αγίων, η οποία είναι η συνέχεια της αποστολικής πίστης. Έτσι με την ατομική τους προσπάθεια μέσα απ' την μελέτη και την προσευχή δεν μπορούν να πάνε πολύ μακρυά αφού δεν συμβουλεύονται εκείνους που αιώνες πριν μελέτησαν με ταπείνωση, προσευχήθηκαν με ταπείνωση κι έγραψαν τις προσωπικές τους πνευματικές εμπειρίες. Θα είχαν αποφύγει πολλές πλάνες και αιρέσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν παγκοσμίως, χιλιάδες προστεσταντικές ομολογίες που η κάθε μία υποστηρίζει την δική της ερμηνεία των Γραφών! Στην χώρα μας υπάρχουν δεκάδες προτεσταντικές ομάδες που δεν έχουν σχέσεις μεταξύ τους εξαιτίας του λόγου αυτού. Αυτό θα είχε λυθεί αν δεν έδειχναν τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά μελετούσαν τους αγίους και διαπίστωναν πως όσα γράφουν έρχονται σε αρμονία με την Γραφή. Άλλωστε όσα λάθη διατύπωσαν κάποιοι άγιοι δεν έγιναν αποδεκτά από το σώμα του Χριστού, την εκκλησία του! Μόνο λίγη ταπείνωση χρειάζεται απ' όλους όσους θέλουν αληθινά να γνωρίσουν το βάθος της Αγίας Γραφής!

Ο Τζόναθαν Τζάκσον άφησε ανοικτή την καρδιά του και γνώρισε την αληθινή ερμηνεία της Γραφής, την ορθόδοξη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου