Translate

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Γεννήθηκε παιδί που το όνομα του σημαίνει: ''Ο Θεός είναι μαζί μας''.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWbe_-tHDBO27krGpBsAQ-soIi-8oJZJqDXirdn9KlrW8xy2q11lufoW-jbZjE8q2Q9lg5OkPJ6m5UOCny133oTo14ki0czJ8fv1cmA-dxzTdu4kqR45difqjuPfvr3vtquNK0sTEgFaOZ/s1600/23+nativity-of-jesus-6.jpg 

Μέγα το μυστήριο της του Θεού Λόγου ενανθρωπήσεως. Ανθρώπινος νούς αδυνατεί να συλλάβει πώς ο Θεός έλαβε ανθρώπινη φύση. Κι όμως είναι τόση η αγάπη του Δημιουργού για το πλάσμα του, που έφτασε σε τέτοιο σημείο ταπείνωσης. Ο ίδιος ο Θεός, δέκτηκε να πεινάσει, να ιδρώσει, να κοιμηθεί, να περπατήσει πορείες από το ένα μέρος στο άλλο. Ποιός; Αυτός που έφτιαξε τα σύμπαντα. Αυτός που μ' ένα του νεύμα, ούτε καν μ' αυτό, φέρνει στο είναι από το μηδέν το παν.

Αυτός που με τον Λόγο του έφερε στην ύπαρξη τον άνθρωπο, του έδωσε πνεύμα ζωής, τον έκανε το τέλειο δημιούργημα του, δέκτηκε να γίνει όμοιος του λαμβάνοντας την φύση του πλάσματος του, ώστε να του ανοίξει τον δρόμο προς την αθανασία, τον δρόμο που ο άνθρωπος επέλεξε ν' αφήσει, να ξεχάσει και να πορευθεί το δικό του εσφαλμένο μονοπάτι. Μακρυά από την ευτυχία της κοινωνίας με τον Κύριο του. Μακρυά από την θεία πατρική εστία, τρώγοντας ξυλοκέρατα. Μένοντας μόνος και παγωμένος μέσα στην εγωϊστική πορεία του. 

Ο τριαδικός Θεός που είναι αγάπη, δεν έμεινε αδιάφορος στο δράμα του παιδιού του. Δεν άφησε το ελεύθερο πλάσμα του να σπαράζει που άσκησε με λάθος τρόπο την ελευθερία του. Ήρθε, ήρθε εκείνος σε 'μάς, παίρνοντας την φύση μας και ανακαινίζοντας αυτήν. Μας άνοιξε τον δρόμο και πάλι με την δική του ταπείνωση, με την δική του βούληση. Αυτός δέκτηκε να γίνει άνθρωπος, ο μόνος αληθινός Θεός, ο Θεός Λόγος του Πατρός. 

Δεν είναι θρησκεία ο Χριστιανισμός, είναι αποκάλυψη του Θεού στον άνθρωπο, επίσκεψη ιστορική και χρονική, τομή στην ιστορία του κόσμου, ανακαίνιση, αναγέννηση η γέννηση του Λόγου ως Χριστού Ιησού.

Όσοι δεν θέλουν ή δεν ξέρουν πώς να ματώσουν για να λάβουν πνεύμα, παλεύουν με την νόηση να καταλάβουν τί έκανε ο Θεός. Καταφεύγουν σ' εγκεφαλικές επινοήσεις, γεννούν ιδέες που αίρουν την αλήθεια, δηλ. γεννούν αιρέσεις. Πολλοί αλλάζουν πίστη και βρίσκουν καταφύγιο για την ψυχολογική νοησιαρχία τους σε ανθρώπινες θρησκείες και φαντασίες.

Η Αλήθεια, η Οδός, η Ζωή, ο Χριστός, δεν κατανοείται, βιώνεται, βιώνεται καρδιακά. Η ταπεινή μελέτη των θείων Γραφών, η ταπεινή προσευχή για εκζήτηση της βιβλικής αλήθειας, η ταπεινή προσευχή για κάθαρση της ψυχής εκ των παθών, με ακρίβεια οδηγεί στην βίωση του μυστηρίου που λέγεται ενσάρκωση του Θεού.

Δεν φυλακίζεται ο αληθινός Θεός σ' ανθρώπινα κατασκευάσματα που δεν οδηγούν κοντά του, αντιθέτως απομακρύνουν. Η πνευματική αληθινή προσκύνηση του Θεού οδηγεί στο βίωμα της μαθητείας στις αλήθειες της Γραφής, στην καρδιακή εμπειρία του να είσαι μαθητής Εκείνου, και όχι οπαδός ανθρώπων.

Ορίστε η μακαριότητα, ορίστε η πληρότητα, ορίστε, εδώ είναι η βασιλεία του Θεού, μέσα μας, στη καρδιά μας. Όταν όμως εκεί, θρονιάζεται ο Χριστός και κατοικεί, όχι τα είδωλα ανθρώπων.

Γεννήθηκε παιδί που το όνομα του σημαίνει, ο Θεός είναι μαζί μας. Η δόξα ανήκει στον μόνο αληθινό τριαδικό Θεό, Πατέρα, Υιό, Παράκλητο. Τριάδα ομοούσια και αχώριστη!

Συνάθροιση Καρδιακής Προσευχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου