Translate

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Συναθροίσεις των τελευταίων ημερών.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε συζήτηση για πνευματικής φύσεως οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει πνευματική αγωνίστρια μητέρα, η οποία βρίσκεται σε συνεχή πάλη εναντίον των εχθρών του ανθρώπου, των δαιμόνων. Ο πάτερ Χ. συμβούλευσε όσο ήταν δυνατόν την μητέρα-ήρωα και εκείνη κάπως ηρέμησε.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με αξιέπαινη πνευματική αγωνίστρια, νεαρής ηλικίας η οποία κρατά γερά στις επάλξεις της αγνότητος και μακρυά από την επιρροή του αμαρτωλού φρονήματος του υλιστικού τούτου κόσμου. Αντιμετωπίζει προβλήματα πολλαπλών υποχρεώσεων στον εργασιακό της χώρο τα οποία την έχουν οδηγήσει σε κατάσταση άγχους, ψυχικής πίεσης και ελλείψεως χρόνου για πνευματική εργασία. Οι αποδοχές της είναι τραγικά χαμηλές. Προτάθηκε λύση απ' τον πάτερ Χ. και μετά από αρκετή ώρα συζήτησης, η αδελφή εν Χριστώ ηρέμησε και θα ακολουθήσει, όπως τουλάχιστον είπε, την πρόταση του πατρός Χ.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με αδελφό για ποικίλα θέματα, όπως για την ένωση της πλειοψηφίας των επισκόπων των Ρώσων της διασποράς με το πατριαρχείο Μόσχας το 2007, ενώ δεν είχε λυθεί το μείζων πρόβλημα του οικουμενισμού στην εκκλησία της Ρωσίας, αντιθέτως ήταν σε χειρότερη κατάσταση από το πως ήταν πριν απ' το 2007. Τώρα λόγω πολέμου το πατριαρχείο Μόσχας δεν γνωρίζουμε τί πορεία θα χαράξει έναντι του παναιρετικού οικουμενισμού.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με σχισματικό παλαιοημερολογίτη και ο πάτερ Χ. του επισήμανε την προσοχή για τις πλάνες που υπάρχουν στον χώρο των παλ/τών, για την βλασφήμια πως η εκκλησία έχασε την χάρη στα μυστήρια της, λόγω του ότι διόρθωσε το παλαιό ιουλιανό ημερολόγιο και το επανέφερε εκεί που ήταν το έτος 325 μ.Χ. Ο αδελφός νόμιζε ότι η εκκλησία υιοθέτησε το γρηγοριανό παπικό ημερολόγιο. Του εξήγησε ο πάτερ πως δεν είναι έτσι. Η εκκλησία διόρθωσε το ιουλιανό ημερολόγιο χωρίς ν' αλλάξει τον πασχάλιο κανόνα με βάση τον οποίον εορτάζουμε το χριστιανικό πάσχα οι ορθόδοξοι, αντιθέτως οι παπικοί επί πάπα Γρηγορίου του 13ου, άλλαξαν και το ημερολόγιο και τον πασχάλιο κανόνα. Η άγνοια οδηγεί σε ακρότητες και φανατισμούς πολλές φορές. Άλλωστε η σύνοδος των Ρώσων της διασποράς εκ της οποίας ανεδείχθη πλήθος αγίων, με άφθορα σώματα όπως ο άγιος Ιωάννης ο Θαυματουργός, αρχ/πος Σαν Φρατζίσκο, ο άγιος Φιλάρετος ο Ομολογητής, πρόεδρος και μητροπολίτης της συνόδου και πολλοί άλλοι, ενώ διατήρησαν το παλαιό ιουλιανό ημερολόγιο και δεν υιοθέτησαν το νέο διορθωμένο ιουλιανό, δεν διέκοψαν πνευματική κοινωνία με τις εκκλησίες που είχαν σε εφαρμογή το διορθωμένο, όπως η αρχιεπισκοπή Αμερικής, πατριαρχείο κων/πόλεως, διότι το ημερολόγιο δεν είναι θέμα πίστεως και σωτηρίας. Δυστυχώς οι παλαιοημερολογίτες διέκοψαν πνευματική κοινωνία με την εκκλησία αρχικώς στην Ελλάδα και κατόπιν με όλες τις τοπικές εκκλησίες ανά την οικουμένη. Το 1965 ο οικουμενιστής πατριάρχης Αθηναγόρας, και μάλλον μασώνος, διέκοψε κοινωνία με την σύνοδο των Ρώσων της διασποράς. Ακόμη στο βιβλίο των αστροφυσικών Δανέζη και Θεοδοσίου, ''Η οδύσσεια των ημερολογίων'', παραθέτουν οι δύο επιστήμονες αποδείξεις ότι τα ημερολόγια, Γρηγοριανό, νέο διορθωμένο Ιουλιανό, παλαιό Ιουλιανό είναι τρία διαφορετικά ημερολόγια. Ο αδελφός παλ/της αν και δεν απάντησε κάτι παραμένει στο παλαιοημερολογιτικό σχίσμα...

Ας μας ελεήσει ο Κύριος Ιησούς να μην πλανηθούμε από ημερολατρείες και άλλες πλάνες και αιρέσεις, αλλά να μένουμε ασάλευτοι στο μήνυμα του ευαγγελίου χωρίς νοθείες με ανθρώπινες παραδόσεις περί ημερολογίων ή άλλων ανθρωπίνων επινοήσεων. Αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου