Translate

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Βλασφημία ολκής...

Στ' απόσπασμα που θ' ακούσετε, θα δείτε τί σημαίνει αίρεση και αντιβιβλικός λόγος. Η ακύρωση του ευαγγελίου που προσπαθεί να περάσει ο εν λόγω επίσκοπος είναι βλασφήμια, διότι οι Χριστιανοί που έφτιαξαν το ευαγγέλιο δεν ήταν σαν εμάς σήμερα, ήταν θεόπνευστοι απόστολοι και μαθητές του Χριστού, κι όχι αυτόκλητοι συγγραφείς που έγραψαν κάποιες ιστορίες όπως τις νόμιζαν ή όπως τις κατάλαβαν. 

Ο Θεός Παράκλητος τους ενέπνευσε να γράψουν τα ευαγγέλια και τις επιστολές κι όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Ο επίσκοπος δεν είναι για ν' ακούει ο,τι του λένε οι ορθόδοξοι της επισκοπής του, γιατί πολλοί πιθανότατα να σφάλλουν αφού δεν γνωρίζουν και πολλά από θεολογία. Είναι για ν' ακούει όσα ορθά του λένε οι πιστοί και να διορθώνει όσα λάθη και πλάνες του εκφράζουν. Αυτός είν' ο ποιμένας των Χριστιανών, ο επί της σκοπιάς που φυλά το ποίμνιο. Όχι ο αρνητής του ευαγγελίου επειδή έτσι του είπαν κάποιοι από το ποίμνιο του.

Όσα λέει ο εν λόγω επίσκοπος τον καθιστούν αιρετικό και αρνητή του ευαγγελίου του Ιησού. 

Το μόνο σωστό που είπε είναι πως δεν είν' ο επίσκοπος η εκκλησία αλλά το πλήρωμα των πιστών, δηλ. ο λαός. Κάποτε λοιπόν ας εφαρμοστεί το αποστολικό πρότυπο κι ας καταλάβουν κι οι άλλοι επίσκοποι πως είναι διάκονοι του λαού και όχι η εκκλησία.

Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού, με μέλη τους Χριστιανούς εκείνους που έχουν ορθή πίστη, δηλ. ερμηνεύουν ορθά την Γραφή. Οι αιρετικοί δεν είναι μέλη του σώματος του Χριστού διότι δεν ερμηνεύουν σωστά την Γραφή. Τα μέλη του σώματος του Χριστού έχουν διάφορες διακονίες, άλλος είναι διδάσκαλος, άλλος κήρυκας, άλλος ποιμένας, άλλος ερμηνεύει τον λόγο του Θεού, άλλος μοιράζει ελεημοσύνες στους συνανθρώπους μας χωρίς διακρίσεις. 

Δεν είναι οι ρασοφόροι κάτι παραπάνω απ' τους αδελφούς τους που δεν φορούν ράσα. Γι' αυτό πρέπει κι οι αποκαλούμενοι λαϊκοί να καταρτίζονται στο ευαγγέλιο. Να μελετούν με την καρδιά τους την Γραφή και την διδαχή των αγίων πατέρων, διότι αν περιμένουν απ' τους σημερινούς αποκαλούμενους ποιμένες, κινδυνεύουν πολύ σοβαρά να χάσουν την σωτηρία τους. 

Όποιος είν' έτοιμος, εφόσον έχει ζητήσει με καρδιακή προσευχή απ' τον Χριστό να τον φωτίσει τι να κάνει, το καλύτερο που πρέπει να πράξει είναι να διακόψει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία μ' αιρετικούς όπως ο επίσκοπος του βίντεο. 

Ας προχωρήσει ο καθένας εκτιμώντας τις πνευματικές του δυνάμεις. Δεκαετίες τώρα, αυτό που διακυβεύεται είν' η σωτηρία του λαού, που έχει όσο περνούν οι καιροί, όλο και πιο πολλούς αιρετικούς ποιμένες. 

Ο Τριαδικός Θεός να μας λυπηθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου